Personat me aftësi të kufizuara kanë të drejtë të plotë për të qenë qytetarë, të drejtën për t’u mbrojtur dhe kursyer nga diskriminimi dhe në mënyrë të barabartë të gëzojnë të drejtat e tyre njerëzore.

Të gjithë anëtarët e shoqërisë janë në gjendje të japin një kontribut të dobishëm, shtoi ministri Ibrahim Ibrahimi.

Pra, detyrimi i shtetit, dhe sidomos detyrimi ynë i përbashkët i njeriut është që të bëjë gjithçka për të kapërcyer diskriminimet dhe sigurimin e kushteve të personave me aftësi të kufizuara në vend që të trajtohen në mënyrë të barabartë me qytetarët e tjerë, të cilat do të fshihet tërësisht margjinalizimi që të çon në joproduktiv ekonomik, sociale, kulturore, sportive dhe çdo ndjenjë tjetër social, sepse përndryshe vendi ynë dhe ne si qytetarët e saj do të mbeten të varfër për veprat e mëdha shoqërore të dobishme që njerëzit me aftësi të kufizuara mund të bëjë. burimi faqja zyrtare e MTSP.

Ndaje