me prejardhje nga Gjilani është një tjetër vajzë shqiptare nga Kosova e cila vjen me suksesin e radhës.
Kaltrina është lindur në Bernë. Ajo ka ndjekur me shumë sukses shkollën e oficierëve në ushtrinë zvicërane në njërën nga disciplinat që kërkon forcë fizike dhe psiqike dhe kategorizohet si një nga disciplinat më të vështira Kaltrina Aziri pas përfundimit me sukses të lartë këtë sfidë duke u graduar, nga koloneli Oberi Gst Roduner, me titullin Ofizer Leutnant dhe është bërë kështu pjesë e korit të oficerëve zvicëran si Ofizerja-Leutnant e pare te Infanteris- Forcat toksore me origjin Shqiptare.


E ftuar në cermoninë e gradimit ishte edhe Ambasadorja e Republikës së Kosovës në Zvizër Nazane Breca e cila shprehet shumë e lumtur për të arrituarat e Kaltrinës dhe të gjithë qytetarëve të Republikës së Kosovës të cilët çdo ditë e më shumë po afirmohen duke afirmuar kështu një imazh modern dhe real të popullit tonë. njofton Ambasada e Republikës së Kosovës në Bernë 

Ndaje