Ish-astronauti amerikan Eugene Cernan, për planetin Tokë njihet si njeriu i fundi që shkeli në Hënë! një ka ndëruar jetë të hënën, në moshën 82-vjeçare, sipas agjensisë hapësinore amerikane.

Cernan, vdiq i rrethuar nga familja e tij, ndërkohë që NASA nuk bëri të ditura detaje të tjera. Cernan dhe astronauti Harrison Schmitt, u bënë anëtarë të klubit më ekzkluziv të universit në 11 dhjetor 1972, kur ata shkelën në sipërfaqen e Hënës nga moduli i tyre i uljes.

Biografia e Eugene Cernan, veçojmë disa:

  • U rrit në Chicago, doli në pension nga NASA dhe Marina në 1976.

  • Si një civil, ai ndihmoi në krijimin e aerolinjës Air One,

  • Punoi si një konsultues i energjisë dhe hapësirës ajrore,

  • Shërbeu si kryetar i një kompanie inxhinierie

  • dhe ishte një komentues i hapësirës për ABC News

 

Ndaje